Sabtu, 6 Februari 2010

Rumah rose

Salam rindu...amboi,dah naik kematu tangan ni tak buat n3 seminggu.Bukan apa,sibuk sejak jadi Pustakawan ni. Nak proses buku dari A-Z,bukan senang wei...terkial-kial.Kena mengajar upper six lagi.Panjangkata...mentang-mentanglah awak ni orang baru,semua dihempuk atas batu jemala patik.Takpe..atas nama menambah pengalaman,belajar sesuatu yang baru,kuterima,buatlah setakat yang mampu.

Okeylah..dah lama tak gi hunting.Barang-barang pun terperuk dalam kotak,tak bestlah kan.Kecantikan harus dihayati.Jadi,akak pun belilah almari murah-murah nak try display cawan-cawan roses yang akak ada.Macam ni lah rupa almarinya.

Almari ni tak bertutup.Saja nak test market..nak tengok my hero usik atau tak benda2 dalam almari ni.Dah dua minggu,nampaknya bertahan lagilah riwayat cawan-cawan ni.



Atas almari ni akak letaklah koleksi pelita yang diperolehi daripada rakan-rakan blogger.Pelita dari Ejaa..cantiknya,akak suka sangat.Terima kasih ye Ejaa.Ada jugak pelita dari Shariff,yang jauh berjalan coti-coti Malaysia.Dari Johor ke Penang,dari Penang balik ke Johor,baru sampai Tapah.Nasib baik selamat,sebab balutannya mantop.Dua lagi tu pelita jauh dari Kak Azah Sabah.Nasib baik akak dah penah naik kapal terbang,kalau tak malu je,pelita pun dah naik kapaltebang.

Okey..inilah rupanya rumah rose.Susunannya caca meraba..sebab nak test market dulu.Kepada Kak Nor,tengok-tengoklah dulu cawan dalam almari tu,haha..mcam dah serasi dah duduk dalam almari tu,takmau kuar-kuar dah.Agak-agak..nak ke cawan tu pindah ke Temerloh?Hehehe..


Okey..tengok jelah ye..dont kutuk-kutuk.Bab menghias ni,akak memang fail,haha..

11 ulasan:

  1. salam kak Shash.
    Memang cantik kalau pinggan mangkuk ni display buat hiasan. Saya pun macamtu juga. tak cukup almari, saya gantung kat dinding pula.

    BalasPadam
  2. SLM SHAs,

    hahahaha..memang nak berhijarah cawan2 roses tu..penuh sangat tu..kalau tak caya susun semula mesti yg ada yg terlebih hehee..cantik almari tu..sebab roses semuanya, blh selitkan jugak 1 bakul roses celah2 cawan2 tu..oh ya..dah pegang f6 kena juga sumber..isshh..untung cikgucikgi kat sini..f6 tak leh kacau...sian katmu ..kes buli ni..komplen jgn tak komplen...

    BalasPadam
  3. salam shas. cantik bebenorlah set roses tue..semacam ada ruang lagi kat almari tu di-isikan.Pandailah shas mengaturkannya..teruskan usaha menghiaskannya.

    BalasPadam
  4. Shas<Ryana
    salam Ryana,akak mmg terpikat dgn susunan pggan Ryana.tempat pinggan bukan lagi atas meja,dlm almar,sampai ke dinding merayapnya,hehe...ok,cantik.dalam proses nak meniru la ni...

    Shas<kak Nor
    sabag no,sat gi chek bgkus cwn akak,isnin post.Bila dah kuar kotak,display,baru perasan..dah byk koleksi.Mmg kena plih2 dulu sblm beli pasni.Jgn main borong je.

    BalasPadam
  5. Shas<sharif
    Pelita tu yg menambah seri...pelita yang dah berjalan makan angin tu,hehe...nasib baik selamat gak sampai..thanks shariff

    BalasPadam
  6. salam kak shas..
    siannn akak kena buli..almaklumlah kira freshie ler kat sekolah akak kan..bawak banyak bersabaqq..hehe..lepas CNY pi release tensen kat nyonya kesayangan akak tu..hehehe..
    sib baik noo hero akak tak kacau lemari tu..sy baby nie sekarang musim tangan mengharung..takleh display rendah2..kalau tak selaaamat..
    cantekkk roses kalau dikumpulkan sekali..yg sweet roses tu memang sweet..tak buat n3 lagi..dok tunggu2 kot2 rezeki tergolek jumpa teko dia.. ;)

    BalasPadam
  7. salam kak shas...
    kak dalam gambaq tu kan, cawan akak yg dok kat para2 bawah sekali, cawan big red roses yg dok 3 tingkat tu...yg atas sekali mcm senget sikit..jaga2 nanti pecah..oleh yg demikian, dari terr pecah, akak pos ke sedenak jeee..amacam, pandai tak saya..hahaha..kak shas dah asah2 parang, dia nak tebas kepala aku!!!...takuttttt!!!

    BalasPadam
  8. shas<yatt
    itulah yatt,baik punya buli.akak diam je,esok depa komplen,masa tu semburlah depa balik,hehe.akak dah tak tahan simpan dlm kotak je roses ni,tu pasailah akak display jugak.tangan adib memang meraba je semua benda.agaknya kalau dan biasa tgk hari2,dia tak ingin nak sentuh kut.

    shas<matgebu
    amboi,sabag je lah..mata takdak insurans,haha
    senget tu yang seksi mat oii..ala-ala tertonggek gitu,ahaks..ambik ko,hehehe

    BalasPadam
  9. salam k.shas...
    ya ampon..cawan twin roses..bilalah nak ke rawang...huhuuu..cun tahap gaban, ultraman...hihihhihih

    BalasPadam
  10. salam kak shas...
    cantiknya almari tu..ok lah hero2 dan tak usik blh le mendeco sakan lepas ni...
    btw semuga beroleh ketabahan utk mengharungi hari2 di tempat baru..

    BalasPadam